گوگل با اعلام پروژه Daydream VR یک بار دیگر انگیزه تولیدکنندگان تلفن های همراه اندرویدی را برای ساخت دستگاه های قدرتمندتر بالا برد. اگر تا پیش از این کسی دلیلی برای خرید تلفن 4K نمی دید، حالا زمان آن رسیده که نگاهی به پتانسیل های واقعیت مجازی اندرویدی داشته باشیم. گرافیک بهتر، رزولوشن بالاتر و پرفورمنس عالی، همگی در کنار هم به مفهوم تجربه ای بی نقص از واقعیت مجازی هستند.
سونی و Xperia Z5 Premium که نمایشگری 4K داشت را به یاد دارید؟ در آن دوران شاید فرای انتظار بود که کسی بخواهد چنین تلفن همراهی داشته باشد، اما حالا گوگل آن را به عنوان یکی از تلفن های قادر به اجرای Daydream معرفی کرده است. حداقل سخت افزار برای اجرای واقعیت مجازی اندرویدی مشخص نیست اما قطعا به قطعات قدرتمندی نیاز خواهید داشت.
در قلمرو پی سی، برچسب Oculus Ready (به مفهوم اینکه سخت افزار قادر به اجرای آکیلس است) را هر تولیدکننده ای می خواهد دریافت کند. چنین برچسبی یعنی بهترین سخت افزار ممکن در بهترین کالبد قرار گرفته است. برای اجرای واقعیت مجازی، هدست ها باید برای هر چشم، تصویری سه بعدی و واقع گرایانه را استریم کنند که در نتیجه آن نیاز به قدرت پردازشی و گرافیکی بالایی است. کارت های ایده آلی مثل GTX 1080 دقیقا به منظور اجرای عالی واقعیت مجازی طراحی شده اند و شکی نیست که AMD هم با محصولات جدید خود چنین چیزی را در نظر گرفته.
با این تفاسیر، بازار پی سی از موبایل اندکی جلوتر است، اما فقط اندکی. هر دو پلتفرم از API گرافیکی جدیدی به نام Vulkan بهره می برند که در اندروید N مورد پشتیبانی قرار گرفته. با پروژه Daydream، تولیدکنندگان نمایشگرها حالا شروع به صحبت در مورد قابلیت هایی که باید اضافه کنند و پیشرفت هایی که حاصل شود می کنند و طبیعتا تمامی سازندگان موبایل های اندرویدی هم از آن استقبال خواهند کرد. گوگل هر موقع قابلیت جدیدی را به اندروید اضافه کرده، همه از آن بهره برده اند.
تلفن هایی که قابلیت اجرای Daydream را خواهند داشت، پاییز امسال از سوی ال جی، اچ تی سی، هوآوی، شیائومی، زد تی ای، ایسوس و آلکاتل عرضه می شوند. سونی البته هنوز در این لیست نیست، که شاید علت آن عملکرد دیرهنگام این شرکت ژاپنی در بازار موبایل باشد. هیچ تولیدکننده موبایل اندرویدی روی این کره خاکی نیست که بخواهد از فرصت فروش تلفن های همراه خاص با قابلیت اجرای واقعیت مجازی بگذرد.